VisBlues ”kolde” nabo investerer i grøn energilagring.

Dette indlæg er fra d. 06/01/2018

Det er lykkedes VisBlue at tiltrække en ny kapitalstærk investor samt at få endnu et kapitalindskud fra Borean for at sikre den videre drift og udvikling af VisBlue i de kommende år. Begge investorer har til huse i Ecopar og VisBlues nye investor er samtidig manden bag Ecoparks største virksomhed.

VisBlue har fået ny investor, idet SOKI Holding, ejet af Kim Christensen, har valgt at blive en del af VisBlues investorgruppe. Kim Christensen, der også står bag kølevirksomheden Advansor, ser spændende perspektiver i VisBlue. ”Omlægningen af energiforsyningen fra fossile brændsler mod vedvarende energikilder er helt nødvendig i fremtiden – denne omlægning er godt i gang. Imidlertid ser vi et stort gap, når det kommer til energilagring. Hvis omlægningen til vedvarende energi skal lykkes, er nye teknologier til bl.a. lagring af strøm helt essentiel. Jeg har fulgt VisBlue i nogen tid og er slet ikke i tvivl om, at de Redox Flow batterier, som VisBlue udvikler, bliver en del af den fremtidige løsning ift. strømlagring”, siger Kim Christensen. Kim Christensen tilføjer, ”Endvidere har VisBlue et utroligt stærkt team med iværksættere fra bl.a. universitetsmiljøet i Aarhus og Porto. Jeg ser et meget dygtigt hold bag VisBlue, som jeg glæder mig meget til at arbejde sammen med”. Direktør Søren Bødker udtaler om tilføjelsen af SOKI Holding og Kim Christensen, ”Med Kim som investor får VisBlue en person ind i ejerkredsen og bestyrelsen, som på egen krop har prøvet at gå fra en iværksættervirksomhed til en større organisation. Den viden kan hjælpe VisBlue meget, da vi jo, i de kommende år står foran en opskalering af virksomheden”.

Et stærkt samarbejde fortsætter!
VisBlue og Borean har siden 2014 haft et rigtig godt samarbejde, og det er blandt andet på baggrund af dette, at Borean har valgt at foretage yderligere investering i VisBlue. Porteføljechef Morten Bitsch Janik fra Borean forklarer: ”Borean Innovation har valgt at investere yderligere kapital i VisBlue, da selskabet med sin batteriløsning opererer inden for energilagring, hvilket vi ser som et område med meget stort vækstpotentiale. VisBlue har på relativt kort tid udviklet et kommercielt produkt, der nu er klar til markedet, og derfor er det naturligt for os at investere yderligere, for at vi kan få gang i salg og levering til de mange interesserede kunder”. Søren Bødker, udtaler om det fortsatte samarbejde: ”Jeg er glad for, at Borean stadig tror på VisBlue og viser det gennem en ny investering. Jeg ser frem til at forsætte det gode samarbejde”.

Borean Innovation
Som innovations-inkubator tilfører BOREAN startstøtte til begyndende udvikling samt kapitaltilførsel i startup-virksomheder. Derudover tager BOREAN startup-virksomhederne til næste niveau ved at hjælpe dem ind på driftsstadiet og arbejder ligeledes som katalysator i processen, som fører til kommercialisering.

Advansor A/S
Kim Christensen etablerede Advansor A/S i 2006 og er stadig Managing Director for virksomheden. Advansor A/S producerer og sælger køleanlæg med non-syntetiske kølemidler (naturlige kølemidler) til bl.a. supermarkeder. Advansor A/S har i dag 130 medarbejdere og omsatte i 2017 for ca. 340 mio. kr.

VisBlue
VisBlue er en spinout-virksomhed, som laver energilagring i form af vanadium redox flow batterier.

Yderligere oplysninger:

VisBlue:
Søren Bødker, Direktør, ssb(at)visblue.com, +45 2166 3575

BOREAN:
Morten Bitsch Janik, Porteføljechef, mbj(at)borean.dk, +45 4265 1525

SOKI Holding and Advansor:
Kim Christensen, Managing Director, kim.g.christensen(at)advansor.dk, +45 2094 3505

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email