Slukningsudstyr til containerbrande udvikles i Ecopark

Offentliggjort 10/08/2018

Rosenby Engineering flyttede i foråret ind i Ecoparks prototypeværksted, hvor de siden har udviklet på en helt ny type udstyr til slukning af brande i containere. Containerbrande er meget omkostningsfulde og farlige brande, når de opstår på fragtskibe på åbent hav. Rosenby Engineering er startet ud fra en idé om, at udvikle produkter til shippingindustrien, der optimerer sikkerheden for personale, gods og miljø.

Jesper Rosenby
I gang på værkstedet i Ecopark

Containervæg til test

Det går godt med udviklingen af virksomheden. Jesper Hansen, som er en af hovedkræfterne i projektet, er i øjeblikket i gang med at teste Hydropen, som slukningsudstyret hedder. Testen foregår på et af Ecoparks udendørsarealer, hvor Jesper Hansen, sammen med sine kolleger, har opstillet en simuleret ”containervæg”. Containervæggen skal efterligne den virkelige situation, hvor containere er lastet oven på hinanden i flere sals højde på de store containerskibe. Væggen er 4 etager høj og her sikres det, at Hydropens hejsesystem fungerer optimalt, således at brande i de øvre lag af containere kan slukkes med langt mindre risiko for mandskab og skader på gods og skib.

Containervæg_500h
Simuleret containervæg i 4 etager

Danish Tech Challenge

Rosenby Engineering vandt sidste år Danish Tech Challenge og fik dermed en velkommen kapitalindsprøjtning på 500.000 kr. Virksomheden havde tidligere base på Læsø, hvor Hydropen først tog rejsen fra idé til prototype. Jesper Hansen er imidlertid meget glad for at være kommet til Ecopark

”Det er vigtigt at have gode forhold. Her har vi plads til at teste vores prototype. I Ecopark har vi desuden rammerne og pladsen til at skalere op, når vi skal udvikle forretningen yderligere og have en produktion i gang.” 

Planen er, at delene til Hydropen skal produceres af forskellig underleverandører, men samles i lokalerne i Ecopark.

Jesper nyder desuden også godt af det gode naboskab i Ecopark og er glad for muligheden for at sparre med andre iværksættere.

Test-på-containerskib_web
Test af Hydropen på containerskib

Spurgt om hvad fremtiden skal bringe for Rosenby Engineering, når Hydropen er færdigudviklet og på markedet, svarer Jesper knap så klart. Uden at afsløre for meget, lader Jesper et ord falde om, at han allerede har nye idéer i støbeskeen til fremtidige projekter. 

Jeg trives bedst i idé- og udviklingsfasen og har derfor altid næste projekt i tankerne, mens jeg arbejder med det nuværende”, siger Jesper afslutningsvis.

Læs mere om Rosenby Engineering og Hydropen her, hvor du også kan finde spændende video-materiale: rosenbyengineering.com

/Sidsel Westh-Hansen

Facebook
LinkedIn
Twitter
Email