Nyt væksteventyr i Ecopark?

Sidsel Westh-Hansen d. 20/12/2019

Det går rigtig stærkt for iværksættervirksomheden Rosenby Engineering, som har udviklet det innovative brandslukningsudstyr til containerbrande, HydroPen. Jesper og Martin, som står bag Rosenby Engineering, landede i sommer deres første store ordre. I efteråret vandt de prisen ”Safety at Sea Award” for ”Best Safety Product” og nu har de netop fået den hidtil største ordre på HydroPen i hus – og flere store ordrer er undervejs.

Udviklingsaktiviteterne i Rosenby Engineering blev flyttet fra Læsø til Ecopark for et par år siden, da behovet for mere plads til udvikling og test af HydroPen opstod, mens en afdeling på Læsø er blevet bibeholdt. Virksomheden er nomineret til Erhvervshus Nords Iværksætterpris og håber snart at kunne føje endnu en pris til samlingen.

”Noget af det fede ved at bevæge sig fra iværksætter til etableret virksomhed er, at man skaber arbejdspladser. Vi beskæftiger lige nu mindst 5-6 mand ved vores underleverandører, som netop bor i det Nordjyske” fortæller Jesper. 

En vigtig milepæl i HydroPens rejse fra prototype til kommercielt produkt var, da HydroPen i sommer blev sat på den ultimative prøve. Udstyret blev for første gang anvendt til at slukke en pludseligt opstået containerbrand på åbent hav og sikrede hurtig slukning med minimal skade og fare for skibets mandskab. ”Det er noget helt specielt at opleve ens produkt ”live in action” første gang med succes.” fortæller Jesper. Det var også denne episode, der var med til at sikre den første store ordre på HydroPen.

Rosenby Engineering indgik sidste år samarbejde med den store kendte spiller på markedet for maritim sikkerhed, Viking Lifesaving Equipment. Det har givet adgang til det globale marked for HydroPen. En vigtig strategisk beslutning, som skal sikre at HydroPen bliver synlig for shippingvirksomheder verden over.

Mens HydroPen overvejende produceres ved underleverandører, bliver lokalerne i Ecopark brugt til montage, kvalitetstest, pakning og logistik. Det er desuden Jespers plan at benytte noget af Ecoparks udendørs plads til træningsområde. Derfor er det Rosenby Engineerings held, at Ecoparks største virksomhed, Advansor, er under udflytning og dermed frigiver plads til andre Ecopark-virksomheders vækst. Det bliver interessant at følge Rosenby Engineering i årene fremover.

Læs mere om HydroPen her 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email